Retourneren

Retourprocedure

Om geretourneerde artikelen te kunnen wederverkopen is het verpakken belangrijk. Producten dienen daarom zo goed mogelijk, in originele verpakking en onbeschadigd retour te worden gestuurd. Indien een product toch beschadigd is, kan Styropor Products er voor kiezen het product deels te vergoeden. Schrijft u in ieder geval geen tekst op de verpakking en plak geen stickers of plakband op de verpakking. Wij vragen u de retourartikelen in een omdoos te verpakken als de orginele doos beschadigd is en om beschadiging tijdens retourtransport tegen te gaan. De retourzending dient voldoende gefrankeerd naar ons te worden toegestuurd. 
 
De consument draagt het risico voor een retourzending. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren, zodat u een eventuele vermissing kunt claimen bij uw vervoerder
 
Uitgesloten van retournering zijn:
- gebruikte of beschadigde artikelen
- artikelen die in opdracht van de koper zijn vervaardigd
- artikelen die anders dan bij ons gekocht zijn.
- Wij houden het recht om geretourneerde producten te weigeren of om slechts een gedeelte van het factuurbedrag te crediteren wanneer het product reeds gebruikt of beschadigd is.

Kan ik een artikel terugsturen?
U heeft te allen tijde en zonder opgaaf van reden het recht om een product binnen 7 dagen te retourneren/de aankoop te herroepen.
Verkeerd bestelde artikelen vallen hier buiten. Indien u een verkeerd artikel besteld heeft, of indien u het artikel toch niet nodig heeft, dan kunt u het artikel in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk, en ongebruikt retour zenden.  

Retourzending, wie betaalt de verzendkosten?
Wij betalen alleen de verzendkosten indien wij u een artikel sturen dat u niet besteld heeft en dus foutief door ons aan u verzonden is of als het geleverde artikel beschadigd is. In alle andere gevallen zijn de verzendkosten voor uw rekening.

Hoe kan ik een bestelling retour zenden
Indien u een bestelling retour wilt zenden dan zijn de Algemene Voorwaarden hierop van toepassing. Deze kunt u vinden in de Algemene Voorwaarden onder punt 14.

De Wet kopen op Afstand is niet van toepassing voor bedrijven. Bedrijven hebben wettelijk geen recht van herroeping. Indien bedrijven aangeschafte artikelen retour willen zenden, dan zijn er meestal wel mogelijkheden om u tegemoet te komen. Neemt u daarvoor eerst telefonisch contact op met onze klantenservice: 0031 (0)46 426 49 75.

Hoe lang duurt het voordat het bedrag van de artikelen die ik teruggestuurd heb gerestitueerd wordt?
Na ontvangst van de goederen doen wij onze uiterste best om uw geld binnen 5 werkdagen terug te boeken. Mocht u echter na 5 werkdagen nog niks van ons vernomen of ontvangen hebben, neemt u dan contact op met onze klantenservice.
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land